Мачове Прогнози Класиране На живо Статистика Факти Чат
Вход

Какви новости желаете да видите най-скоро време в сайта? (отворена анкета с коментари)

18%
Коментари към мачовете
11%
Коментари към прогнозите на потр.
6%
Форум към сайта
24%
Стартови състави
17%
Повече статистика за отборите
22%
Голмайстори и инфо за играчите
3%
Друго (коментирайте под анкетата)

Общо гласували: 1284

Коментари 139(1 - 20 / стр. 1)
Администратор 11.06 09:18 -1 +10
Включвам се, за да напиша първия коментар в сайта. В случая е под анкетата, но се надяваме скоро да ги добавим и под мачовете.

Очакваме от вас потребителите на Tipster.bg идеи за подобрения и новости, които искате да видите в сайта.

Включвайте се с коментари - всички предложения са добре дошли.
brenica64 13.09 11:17 +1
Помислете върхо статистика за НТ ,защото според мен ще е добре да предлагате и такава статистика.
vova4ka 11.06 14:42 -3 +8
Знам, че няма да го приемете, ако ще и света да се срути, но според мен трябва много сериозно да се замислите да отпаднат ограничението за 3 прогнози на ден и задължителния характер на коментарите за прогнозите. Аз съм 200% сигурен, че тях никой не ги чете или ако ги чете, не му помагат особено. Освен това всички пишат само глупости, колкото да си направят 150-те думи. Повечето пишат нещо от типа: домакините имат еди колко си победи, равни, загуби в последните еди колко си мача, па гостите еди колко си, едните са много добри, ама аз ще заложа на другите. То хубаво, ама това и аз мога да си го видя, не е необходимо да ми пишат на 28 места като на малоумен. Тези коментари нито някой ги чете, нито пък имат голям смисъл. Това за еди колко си мача ми се е набило не в тиквата, ами да не казвам къде. Аз съм сигурен, че сайта и посетителите му само губят от това. Защо? Ако ги нямаше коментарите, които трябва да си смучеш от пръстите, щяха да се включват много повече типстъри и така да се вдигне посещаемостта и конкуренцията между типстърите и щеше да има типстъри с по-верни прогнози, които да привличат още повече посетители, които просто искат да видят прогнозите на някой добър типстър. А така какво става? Добрите типстъри не се включват, защото им е мега досадно да пишат простотии, които им отнемат половин час, и въобще им е адски адски тъпо и безсмислено. 5 типстъра си смучат от пръстите, няма конкуренция, няма добри типстъри, в най-добрия случай някой познава няколко мача подред на късмет и така нататък. В крайна сметка никой не го интресува защо някой си типстър с 8% познаваемост е заложил на Х, още по-малко когато "доводите" са откровени глупости от типа "те онези са по-силни, ама аз ще заложа Х". Хората ги интересува да има добри типстъри и те да знаят на какво залагат, за да спечелят от техните прогнози евентуално. Сигурен съм, че много посетители ще се съгласят с мен.
Администратор 11.06 15:43 +6
Най-сериозният проблем на играта е, че на края на месеца е важно да си първи, защото наградата е най-голяма. И така се измества целта от това да познаваш с някакво постоянство към това да се бориш в края на месеца да си първи или м/у първите 5. Щото дали си 6 или 26 няма никакво значение.

Мислим да направим нещо като борса за прогнози. Типстъри дават прогнози. Който иска да ги гледа се абонира за съответния типстър и следи неговите прогнози. Като мине мача прогнозата става публична. Всеки може да следи как се представя даден типстър и какви са му показателите. Няма да има месечни класирания, няма да има награди. Наградата за типстърите ще бъдат парите от абонамента за техните прогнози.

Но не е ясно дали ще има тистъри, които са съгласни да дават прогнози и да се надяват някой да се абонира за тях. Защото, за да се абонираш за някой трябва да видиш как играе 2-3 месеца, а не само 2-3 дена.

И второ дали ще има хора, които да се съгласят да плащат сумата, която ще иска типстъра.
vova4ka 11.06 23:13 -1 +4
Аз винаги съм се чудил защо не сте го направили така, както сте го описали, но явно сте се усетили най-накрая. Иначе не виждам защо да няма типстъри и абонати, сайтът е доста популярен. Въпросът опира до това да го промотирате достатъчно добре. Пожелавам ви успех! Между другото цялата сума от абонамента ли ще отива за съответния типстър или ще има някакъв процент и за вас?
Администратор 17.06 17:33 -1 +2
Проблемът е тук в доверието и промотирането както каза. Някой трябва да ни преведе пари на нас. А ние после да ги преведем на типстъра.

Имайки предвид какви измами могат да стават по Интернет, не е ясно колко потребители ще са склонни да платят и каква сума.

Отделно плащането със СМС е набутване. Там от един СМС 2.40 с ДДС, реално вземаш под 1 лв. - 1.40 остават по веригата. Така че плащането със СМС не е много добра идея.

При всички положения, ще остава процент и за нас. Най-малкото превеждането на пари от една сметка в друга изисква такси. Така, че трябва да си оставим някакъв процент за покриване на таксите по преводите на пари. Но да кажем 10% за нас - 90% за типстъра.
OtherSide 14.06 18:09 -2 +2
Аз лично също подкрепям идеята за абонамент. Макар че в началото няма да има наплив и много хора ще се откажат от прогнозирането. Така обаче ще се отсеят и тъпите прогнози. @vova4ka аз също пиша тия тъпи прогнози с изиграните мачове. Защо ли? Защото никой няма да оцени какво съм написал, а това, че съм познал прогноза и съм високо в класирането. Защо обаче да се мъча да пиша нещо стойностно, което мога :), като за 5 минути мога да си пусна 3-те прогнози. + давам и за идеята броят на прогнозите за деня да се увеличи.
OtherSide 14.06 18:12 -1 +2
+ да добавя, че тия останалите работи в анкетата, един качествен типстър ще ги напише на своите абонати. :)
Krasimir_n 18.06 13:31 -1 +1
Подкрепям на сто процента vova4ka и аз мисля че отпадането на минимум 150 думи .Нека прогнозата е обоснована,понякога и едно изречение може да е от голяма полза за правилна прогноза.Нека да се ивеличи и броя на прогнозираните мачове,ако не неограничено то поне на пет.
IBV 12.06 07:14 -1 +4
Според мен този формат си е доста добър, само трябва да се направи така да се дават и пари за типстъра с най-голям процент познаваемост, типстъра с най-малко сбъркани прогнози и т.н. И, за да е по-апетитно за всички типстъри става въпрос за награди не по-малки от тези за 5-то място поне...
OtherSide 14.06 18:14 -1 +2
Това е предложение, което не си дообмислил. Ами да кажем, че аз пусна 1 прогноза и я позная. Кво ще спечеля за процента ли. Ами ако и ти пуснеш 1 и я познаеш, кво? Ще цепим наградата или ще дават на двама ни еднакви суми. Не върви. За сега харесвам идеята за абонаментите.
IBV 16.06 20:12 -1 +2
Нямах в предвид да се сложи точно това, което съм изброил, но един хубав критерии, за който може да се дава награда е баланса от прогнозите (познати - сгрешени). Типстъра с най-голям баланс (задължително положителен) да получава награда 10 лв. примерно. Така ще се стимулират всички да прогнозират почти безгрешно.
Администратор 17.06 17:27 -1 +2
Идеята донякъде е добра, но често ще се дублират печелившите.

Примерно, за май месец на 3-то и 6-то място са се представили най-добре с тези над 10 прогнози месечно.

За месец април най-добре се е представил на 7-мо място и като процент и като баланс прогнози.

За месец март най-добър процент познаваемост има на 2-ро място, а най-добър баланс познати прогнози на 1-во място.

Може би трябва да е като поощрителни награди - за извън първите пет или да не е обвързана с мястото - получаваш награда за място + наградата за най-добър процент, примерно.
IBV 18.06 21:51 -1 +1
След като прочетох и други мнения за евентуална промяна бих обобщил своето предложение по следния начин. По-точно имам 2 варианта:

1) Играта остава както досега, но за да се стимулират типстърите да дават максимален брой верни прогнози, да има награда, необвързана с мястото в крайното класиране за месеца. Тя може да е по различни критерии - % познаваемост и минимален брой прогнози към него или най-голям баланс от прогнозите (познати-сгрешени). Особено вторият критерий според мен е изключително подходящ с оглед на това, че типстъра няма да спре когато е на баланс +10 да речем, защото някой друг ще направи няколко прогнози и ще го премине на +15. Това ще стимулира типстърите да прогнозират максимален брой мачове и то доста внимателно с оглед на това да вземат наградата.
IBV 18.06 21:51 +2
2) Точките остават с оглед на това само да има ограничение да няма твърде много грешни прогнози, а самите точки не влияят на крайното класиране. То пък ще се определя по баланс от познати-грешни или общ брой познати и т.н, варианти много.

Що се отнася до това дали да има ограничение в коефициентите - мисля си, че по-скоро трябва да има. Абсолютно безсмислено е да се дава прогноза за фаворита в мач като Германия - Фарьорски острови. Нито някой ще иска да я чете, нито пък ще му послужи на някой в реалния живот да злага на нея, нито се изискват особени качества да разбираш мачовете и футбола, за да я уцелиш. Така че нека си остане това ограничение.
masonricar 17.06 15:14 +2
Здравейте.От това,което прочетох до тук,ми стана ясно,че на никого не му е ясно,какво ще е това абониране.И как ще стане то?Първо никой няма да се абонира и да плаща,при положение,че вестник Еврофутбол е безплатен в интернет.В Forebet също можеш да влезеш и да си гледаш прогнози и то понякога,с кой играчи ще играят или са контузени.Това тука е просто едно състезание за някакви си дребни пари.И всеки се стреми точно към това и прогнозира победа за губещия отбор,защото има по голям коефициент.И ако случайноста е на негова страна,излиза напред в класацията и там си седи с девет прогнози цял месец.Ако и във футбола е така,да си изиграеш два три мача с победи и после да не играеш,а да чакаш развитието на другите и после да се включиш със сто процентова победа.То щеше да е супер нагло.
За да станат прогнозите ни търсени от феновете,който залагат.Ще трябва да се променят някои неща.


masonricar 17.06 15:16 -2 +2
Например-
-1-Не трябва да има ограничение в прогнозирането,като(да е с коефициент над 1.30)
-2-Да се премахнат прогнози като(+2,5;-2,5 и така нататъка)защото такава прогноза не означава нищо зададения отбор.
-3-Прогнозите да са-(1,Х,2 или 1Х,2Х и 12)както се прогнозира за даден мач.
-4-Типстъра трябва задължително да дава по три прогнози на ден.
-5- При 10 сгрешени прогнози,да отпада за дадения месец.
-6-Типстъра да има достъп до пълната информация за дадения отбор.Като в това да се включва,кои играчи ще играят,контузени и наказани.Играчи с по един жълт картон,голмайстори за отбора и т.н.
Администратор 17.06 17:41 -1 +1
1. Може да помислим да премахнем ограничението на 1.30 - просто да няма такова ограничение.
2. +2.5/-2.5 идеята ни беше, примерно гледаш някой мач и искаш да заложиш на него - примерно Челси - Уигън, ама на 1.20 няма смисъл да залагаш и затова се пробваш на +2.5 да кажем на 1.50, което е по-добър коефициент.
4. Много хора дават прогнози само през уикенда или когато има повече мачове. Как да накараш някой да прогнозира като има 10-20 мача на ден както е в момента и повечето са от слабоизвестни първенства. Може би ако се направи платено, трябва да има нещо такова. Но иначе при играта няма смисъл.
5. То и сега е така. Като ми изгори началния баланс от 100 точки и не може да залага повече. Може да има 2-3 познати и 12 сгрешени.
6. За съжаление, тази информация я нямаме и ще се опитаме да я вкараме. Но дали ще стане от новия сезон не мога да гарантирам. Но при всички положения, ако я има тази информация, тя ще е свободна за всички потребители на сайта, а не само за типстъра.
masonricar 17.06 15:16 +2
Имам и други точки ,но те са за по добри времена,или ако тези поне влязат в регламента.
Защото не може типстъра да се ограничава в прогнозирането си,а да се изисква от него добра прогноза.Например:прогноза за Челси-Уйгън.Коефициента е1.20 за Челси ,5.00 за Уйгън и да не можеш да дадеш прогноза 1.А се принуждаваш според правилата да си измисляш някаква фантастична победа или да ми включваш голова разлика,което не може да бъде никаква прогноза.
Прогнозите трябва да са 1,Х,2 или 1Х,2Х и 12.Всичко останало не може да бъде прогноза,а безмисленосъстезание от което ме избива на смях.
Абонамента трябва да е стимулен коефициент.И той да е както в Facebook или Twitter с кликване върху името на типстера.А това ще се получи ако има положителни прогнози.Но не и с прогноза +2,5,която нищо, за никого не означава за желаещите фенове, да заложат на дадената среща.
Администратор 17.06 18:10 -1 +1
По принцип идеята на сайта е да бъде сайт със статистика и информация. Добавихме прогнози, защото потребителите искаха. Сега гледам и вие насочвате разговора в тази насока за играта с прогнози.

Интересно ми е да чуя предложения за подобряване в друга насока. Няколко човека ми писаха преди време с интересни идеи и сега работим по тях.

В момента към отборите вкарваме стадиони и от кой град са. Така ще се знае дали е дебри или не. Имаме координатите на градовете и стадионите. Така че ще може да изчислим на какво разстояние трябва да пътува гостуващия тим от дома си (важно за по-малките отбори).

Също така вкарваме и капацитет (колко публика събира) стадиона, какъв размер е игрището и координати от Google Maps. И да се види на Google Maps стадиона, разстоянието и пр. Разбира се, това ще е за по-важните лиги.

Надяваме се до 1-2 месеца - началото на новия сезон да го имаме. И после да почнем да вкарваме инфо за играчите - стартови състави, смени, картони, голове, асистенции.
    1 2 3 4 5 ...  
Tipster.BG е само за 18+ потребители и поддържа отговорно залагане