Правила на играта с прогнози от потребителите

Играта с обосновани футболни прогнози има две основни цели. Първата цел е да се пишат обосновани прогнози, които да бъдат четени от останалите потребители на сайта. Втората цел е чрез тези прогнози да участвате в състезание с награден фонд. Следва списък с правилата на играта.

 1. Наградният фонд е 125 лв. месечно. Първо място - 50 лв., второ място - 30 лв., трето място - 20 лв., четвърто - 15 лв. и пето - 10 лв.
 2. Наградите се изплащат, само ако балансът на точките от залозите е положителен. Ако балансът на точките от залозите на участника е отрицателен или нулев, наградата не се изплаща към въпросния участник.
 3. Класирането на участниците се прави на месечна база. Мачовете към месеца са тези между 00:00 часа на 1-во число на месеца и 23:59 часа на последния ден от месеца. С други думи тези, които са включени в списъка за дадения месец към сайта.
 4. Всеки участник стартира с баланс от 100 точки в началото на месеца. Баланс над 100 точки е положителен. Баланс под 100 точки е отрицателен.
 5. Може да избирате и да пишете за всеки мач, който го има в списъка с мачовете на сайта и има коефициент за избрания залог по-голям от 1.30. Също така, препоръчително е да избирате мачове от водещите първенства в Европа. Все пак никой не иска да чете прогнози за мачове с коефициенти от 1.15 или за мачове м/у неизвестни отбори.
 6. Може да избирате от следните залози: 1, X, 2, 1X, X2, 12, -2.5, +2.5, -1.5, +1.5, -3.5, +3.5, при равенство няма залог и гол/гол.
 7. Коефициентите се вземат от средни за мача формирани от няколко букмейкъра към момента на правене на залога както е посочен в сайта. След това и да падат и да се качват коефициентът, на който е направен залога, не се променя.
 8. В случай, че срещата, на която сте заложили, бъде отложена или има служебен резултат, прогнозата се анулира и залогът се връща по сметката на играча.
 9. Минималният залог е 1 точка, а максималният е 10 точки.
 10. Максимално допустимата печалба от един залог е 50 точки. По този начин максималният залог от 10 точки става по-малък за мачове с коефициенти над 5.00. Примерно, за мач с коефициент 7.00 може да заложите максимално 7 точки (7*7 = 49), а за мач с коефициент 10.00 може да заложите максимално 5 точки (5*10 = 50).
 11. Трябва да направите най-малко 15 прогнози в рамките на месеца, за да участвате в крайното класиране.
 12. Може да правите най-много по три прогнози на ден. Като за един мач може да давате само по една прогноза.
 13. Анализът към прогнозата трябва да отразява вашите собствени виждания за развитието и изхода на футболния мач. Не се допускат анализи копирани от други източници. Участници копирали обосновани прогнози от други източници ще бъдат дисквалифицирани.
 14. Анализът трябва да е написан на кирилица и да бъде най-малко от 40 думи, като препоръчителна дължина на един анализ е 60 думи. Също така трябва да спазвате правописните и пунктуационни правила.
 15. Анализите подлежат на одобрение от администратора. За тази цел трябва да въвеждате прогнозите преди 6:00 часа сутринта, ако мачът е следобед. За мачове, които се играят през нощта и сутринта (м/у 00:00 и 12:00) е добре да ги изпращате предния ден преди 20:00 часа. При всички положения една прогноза трябва да е подадена 4 часа преди началото на футболната среща.
 16. Веднъж одобрена и публикувана прогнозата не може да бъде променяна или изтривана, а с нея и залогът. Докато все още не е одобрена - прогнозата и залогът могат да се редактират и/или изтриват.
 17. Администраторите на сайта по свое усмотрение имат право да предоставят автоматично одобрение на прогнозите на участници в играта, които съвестно въвеждат прогнозите си и пишат изчерпателни и добри анализи.
 18. Всеки потребител може да се регистрира само веднъж и да участва в играта само чрез една регистрация. Участници, които имат повече от една регистрация, ще бъдат дисквалифицирани.
 19. При сгрешени мачове и/или коефициенти както и при дублирани мачове, които са се играли по-рано и има подадени прогнози след като е известен резултата, Администраторите на сайта си запазват правото да трият тези мачове и прогнозите дадени към тях.
 20. Условията на играта могат да бъдат променяни по всяко време, като при промяната, ще бъдете известени при влизане в профила си, че има нови условия.
 21. При добавяне на нови условия или при промяна на текущите ще бъде променяна датата на последна редакция на тази страница.

 

Последна редакция на 07.10.2020 г.

 

© Tipster.BG - Просто футбол - всички права запазени.